>

Tuesday 19 June 2007

Moški po meri ženske?

Ena fotkica naših slačifantov, sem jo potegnila iz "naftalina", kar pomeni leto 2002. V digitnalni dobi je to zelo veliko. No, tudi članek zraven je predrzen. Direkten in predrzen. Čeprav ne, niso to moje travme ... Napisano za nekoliko 'specifično' ciljno publiko. Za inspiracijo. ;)

Drage gospe in gospodične, kajne, da ste že zdavnaj pozabile, kaj vam je o močnejšem spolu govorila mama? Pametno! V davnih časih sta bili vlogi v družini kristalno jasni: on je poskrbel za streho nad glavo, "ženska pa je to plačala s svojim telesom". No, ja. Časi so se ne le korenito spremenili, hudiča - vse se je postavilo na glavo! S klasično "mačo" tradicijo je opravilo že prejšnje stoletje, koliko pa smo ženske s svojo emancipacijo zares pridobile, pove odgovor na vprašanje, ki se poraja v mnogih ženskih glavah ali pa tiči kar na koncu jezika: "Zakaj pa ga sploh imam?" Ah, saj res: potrebujemo ga "le" še za (dober) seks, čustveno podporo, vzgojo otrok in za tiste male, drobne pozornosti. In medtem ko so si ženske svoj položaj okrepile, so ga moški izgubili. Negotovosti glede tega se kažejo predvsem v njihovih odnosih z ženskami, kar pa precej vpliva tudi na atmosfero med rjuhami. Tukaj bi se morala vsaka, ki vzdihuje, da so ji bolj dosegljivi čevlji Manola Blahnika kot pa domači orgazmični seks, ki povzroča, da s stene stanovanja pada omet, iskreno zazreti vase. Veliko smo k tej zgodbi prispevale same, saj smo si moške od nekdaj želele prikrojiti po svoje. Na, zdaj pa jih imamo: vse bolj opuščajo pivo s prijatelji, prenehali so celo poležavati na kavču po kosilu, omejili so škiljenje za drugimi ženskami, vse to pa za ceno, da moramo v postelji vse pogosteje biti zgoraj me, medtem ko oni "le počivajo".
In kar je najhujše: v njihovem besednjaku se je znašel tisti znameniti "boli me glava". Rešitev? Kdaj ste nazadnje svojega moškega večkrat na dan pobožale po njegovem egu? Verjemite, da to potrebuje bolj krvavo kot vse vaše podprte vogale na svetu.

Avtorica kolumne: Marta L.

Pippo, komentar!

3 comments:

  1. hahaha, poglej jih :) Si mi obudila spomine s to slikco...na davna gimnaz.leta, 3.l. - moj prvi moški striptiz s temi 3 cvetkami (tedaj še niso bili tako "popularni") - sam so ogabni, bemtiš.

    Besedilo pod sliko...asociacija na knjigo Popolnoma normalen kaos ljubezni (priporočam v branje) - ta emancipacija moških :lol: Ne dam kaj preveč nanjo, naj delajo, kar jim paše - ko solirajo; v tandemu se bo pela druga pesem, katera pa jim dandanes itak ni več tak tuja ;)

    ReplyDelete
  2. Kok bedno in hlapčevsko, da ne rečem še kaj, da je moški izklesan v fitnes studiu pač moški po meri ženske. Za take bodyje je treba garat... Ženska ja pa popolnoma po meri moškega lahko brez silikonskih vsadkov, brez barvnih leč in brez french manicure.

    zgolj moje skormno mnenje

    ReplyDelete
  3. Ameli - a ni zanimivo, da ne poznam prav nobene bejbe, ki bi tripala za mišičnjaki, eni pa se še kar cele dneve potijo v fitnesih? Aja, to res delajo zase. Saj res :))
    Kar pa se tiče tendemske pesmi - ja - ni jim več tuja, čeprav se mi zdi da ne plešejo ravno v ritmu na tole "pesmico" :)

    Aleš - Ko napišeš "Moški po meri ženske" in daš na koncu vprašaj, ta stavek dobi dvomljiv prizvok in pomeni nekaj drugega, kot če ? ni. Just 4 the record. :)

    ReplyDelete