>

Thursday 10 May 2007

Mi, prenašalci ČUSTEV

V torkovi Oni so intervjujali štiri kultne modne fotografe pri nas (enega od njih bi po mojem mnenju lahko nadomestili z nekom drugim, ki bi si to mnogo bolj zaslužil - z recimo Sašo Hesom). Aleš je za intervju izbral tole fotko, za katero pravi, da je eden najljubših njegovih portretov. Ooooh ... :) No, da pa ne bom spet prelivala vodo le na svoj mlin, naj povem še, da v Oni med drugim pravi: "Imam odlično ekipo, s katero je pravljica delati." What can we say? Vice versa!

Fotka: Marta Lamovšek

20 comments:

  1. Definitivno Saša Hes manjka. On je pač no. 1 modne fotografije v Slo. Tukaj ni nikakršne dileme. Zgleda da so na intervju prišli pač tisti ki so jih najprej dobili (če malo pretiravam). Če ciljaš na Rebolja, sva pa itak istih misli;). No saj ostali trije so pa itak že uveljavljeni in tudi dobri (Ok, Brejca ne poznam najbolje, predvsem mobitel in ene 2 editoriala sem videl).

    ReplyDelete
  2. Pa sem ti že zadnjič rekla, da imam občutek, da ti v svojih slikah potegneš tisti trenutek res najboljše iz vsakega človeka.
    Pozabila sem omenit še fotografijo, kjer je en moški na sliki v avtu med vožnjo. Meni se zdi vse res idealno za tisti trenutek - zamegljeno ozadje (v gibanju), obraz z očali, sproščenost, gib z roko,... lahko kar opazujem in delam neke svoje scenarije (ker ne vem, kako je v resnici bilo).

    Res super!!
    LP, Klara

    ReplyDelete
  3. Družinica in ubogi asistenti, nehajte se že zalizovati med seboj.
    Dejstvo je, da bi Hes moral biti objavljen, ne pa njegov nekdanji vajenec Brownie SupaStar (au, poglejte si naslovko weba)...
    Ja, enim tudi tatooji ne pomagajo!

    ReplyDelete
  4. zadnji post je pa zadetek v polno....

    ReplyDelete
  5. 1. tatoo je pač v njegovem stilu,
    2. etitjud je pač v njegovem stilu,
    3. njegov stil je v resnici, ko ga spoznaš nekoliko pobliže, NENADJEBLJIVO seksi.

    ReplyDelete
  6. Hm.. ali ni ta s tatooji in stilom tisti samovšečni fotograf, ki se na vsakem potovanju slika z Obrazi v rokah, češ, da jih bere tudi na počitnicah, povsod kjerkoli že je. Res, "nenadjebljivo". Slinjenje mu ne dela težav. Ob kratkem pregledu njegovih medijskih izjav sem ugotovila, da se vedno zgolj le pametuje in se pritožuje nad drugimi. Naj se raje zamisli v čem je njegov problem. "Nenadjebljivo", etitjud ... verjamem, da ti slovenščina ne gre najbolje, angleščina tudi ne, ampak za take ostanejo samo blogi.

    ReplyDelete
  7. Ljuba zadnja anonimka: nenadjebljivo je slengovska beseda in kot taka popolnoma spremenljiva, etitjud pa lahko vzameš kot poslovenjeno besedo, kar pomeni, da je njen zapis (sploh, če govorimo o pogovornem jeziku, ki se ga večinoma uporablja na blogih) sprejemljiv v več različicah, tudi v takšni (dejstvo, da tega zapisa v SSKJju še ni,je nepomembno; praksa jezika je od nekdaj prehitevala njegovo teorijo). Kar se tiče tvojega zapisa, je pa tako:
    - dvopičja slovenski jezik ne pozna; zgolj piko in tropičje;
    - če gre pri dvopičju zgolj za lapsus calami in če je v resnici hotelo biti tropičje: tropičje je nestično ločilo, kar pomeni, da ga je treba ločiti od besede;
    - med "češ" in "da" vejice ni;
    - med "povsod" in "kjerkoli" vejica je;
    - "zgolj" in "le" sta sopomenki, odločiti se moraš za eno izmed njiju, obeh hkrati pač ne moreš uporabiti;
    - pred "v čem je njegov problem" je vejica.

    Tako, ti popravki so samo najbolj očitni, brez razlag, ki jih lahko najdeš, če se poglobiš v Slovenski pravopis. Pa stilističnih popravkov tudi nisem delala, čeprav bi kakšen prav prišel.
    Lepo bloganje še naprej, pa lepo, da še kdo razmišlja o pomenu znanja jezikov, domačega in tujih, in o primernosti oziroma neprimernosti različnih jezikovnih sistemov.

    ReplyDelete
  8. Namesto, da ste se zaceli pogovarjat o pravopisu, bi lahko nadeljevali o VELIKEM fotografu in njegovi egotrip sluzkinji.

    ReplyDelete
  9. mene tudi zanima kaj o brownieju! zgleda, da so mnenja o njegovi kvaliteti zelo ločena.

    ReplyDelete
  10. ma sej ni poanta,da ni dober. Dobri so vsi! Sam to napihovanje po medijih pa tale blog, kjer njegova sluzkinja nabija k, da sta naj.

    Takih je miljon po svetu, ce je tukej parim v rit zlezu, nej pokaze kaj je naredu v tujini, ker ni tega lezenja v anus.

    PS; Marta, v profilu si pozabila napisat se : egotriperka

    ReplyDelete
  11. hja, slovenija je majhna, tukaj je skoraj treba v rit lest! komu pa je kaj brownie v rit zlezu? tut hes je verjetno moral v rit lest, da je zdaj tam, kot je. in marta mora takisto strategijo ubrat, da ji uspe, ane?

    ReplyDelete
  12. Kaj se nihče več ne zna podpisat? Vsaj z nadimkom? Sama bi dodala eno o obzirnosti - tega v šoli niste jemali? Nekje med pravopisom in umetnostjo bi se gotovo našlo tudi kaj takšnega...

    In ta blog je blog je blog osebe, ki piše o tem, kar se ji v življenju dogaja, kar ji v življenju paše in kar ji ne. Njen blog - njena odločitev, o čem piše. Or is that just to hard for you to comprehend?!

    ReplyDelete
  13. Jooj nymphee, prehitela si me:). Ok bom spustil ta del in napisal le drugega.

    Poleg že omenjenega dejstva, da je priročno biti pameten pod krinko anonimnosti (da ne omenjam, koliko preziram take PEZDETE), bi napisal še sledeče: v čem je to skrivanje za anonimnostjo (in s tem povezan strah, da si ne bi slučajno kaj škodil s pljuvanjem po drugih), drugačno od lezenja v rit?

    ReplyDelete
  14. Prosim poglejte posnetek s snemanja za Lisco! Kako lahko nekdo, ki se oklicuje za top fotografa snema s pomočjo stativa? Res je, obstajajo situcije, pri katerih je stativ napogrešljiv, vendar ne pri takšnem snemanju, kjer mora biti fotograf dinamičen in mobilen, da lahko posname vsak gib modela. Se Aleš premika s stativom vred? Mojstrovina!

    ReplyDelete
  15. He he he he, tale izjava o štativu je pa tako debilna, da sploh ni treba razkrivat identitete, ker sem jo že odkrila - you are an idiot!!!

    ReplyDelete
  16. Bernik!

    dej ne nakladej pa prihran poste kot je prvi zase...

    f,

    ReplyDelete
  17. Peter, Klara in Nimfi - hvala za vaše komentarje, ne utegnem kaj več dodati! :)

    Vsem anonimenžem pa vprašanje: Česa vas je v lajfu tako STRAH?

    ReplyDelete
  18. Nisem prepoznala Aleša. Še vedno mislim, da je on najbolj on na tistih fotkah, kjer ne ve, da ga slikajo in ne pozira. Ja, redke so in zato so mi toliko bolj dragocene.

    ReplyDelete
  19. Tamara, I know what you mean ... :)

    ReplyDelete
  20. Danes sem govorila z eno izmed manekenk, ki so v preteklosti delale z njim. "V bistvu je totalno nežen človek, pa neverjeten občutek za ljudi ima," je rekla. "Jap," sem odgovorila. "Samo včasih, kadar sem ga videla v javnosti, bi ga pa najraje kar pretepla, tako trapasto se zna obnašat," sem dodala. "Jap," je odgovorila.

    ReplyDelete