>

Monday 12 February 2007

BISEKSUALNE dileme


Najbolj 'smešna' stvar, ki sem jo prebrala glede teze o biseksualnih ženskah gre približno takole: "Biseksualke sploh ne obstajajo, so le 'lezbe', ki si to nočejo priznati in so hetero radovedne, ki bi rade z bejbo v postelji razveselile svojega fanta ali moža." Ha, veliko očitkov jim priteče tudi, ker "sedijo na dveh stolih hkrati", da so promiskuitetne, pa tudi razne "študije" o biseksualnosti kot produktu zavrtosti družbe so sila zabavne (sploh za biseksualce in panseksualce).
No, dobra novica je, da se lahko takšnim umotvorom nasmejem, slabša novica pa je, ko opažam, da imajo takšne in podobne predsodke ljudje, ki se imajo za 'strejt' oz. so homoseksualno ali heteroseksualno usmerjeni. Vem, smrdi po posploševanju - a ne morem si kaj, da nebi opazila, da 'BI' še najbolj 'niso jasni' tistim, ki so se kristalno jasno opredelili glede tega, kdo jih EDINO privlači. (Češ, odločite se še vi že enkrat!)
Kaj bi bil torej moj nasvet biseksualcem/kam, ki imajo težave s sprejemanjem svoje "neodločenosti" v homo ali hetero družbi? 'Parite' se z drugimi biseksualci/kami - THEY'LL UNDERSTAND.
No, in ker sem se že odločila odstrniti malce tančic in razvozljati nekatere mite in legende o tej temi tudi v reviji, ki je namenjena (kao) izključno hetero publiki, je pred začetkom pisanja članka smiselno vreči kost tudi tule: Ali verjamete, da nekatere ljudi res privlačita oba spola oz. jim je vseeno, ali ima človek penis ali vagino, dokler zadovoljuje njihove mentalne in seksualne potrebe?

Or is it just me?

p.s. "Bisexuality immediately doubles your chances for a date on Saturday night." Woody Allen ;)

Fotka: Seige

7 comments:

  1. Ne bi se mogel bolj strinjat, če bi oba spola, bi oba spola ... res: \" ... dokler zadovoljuje njihove mentalne in seksualne potrebe ...\"

    Bravo!

    ReplyDelete
  2. konec koncev se nam tako gre za isto stvar. pa ce je peter ali petra :P

    ReplyDelete
  3. Lej... verjamem da lahko človeka oba spola lih isto potegneta! Saj navsezadnje te tudi ne potegne vsak pripadnik enega spola... samo določeni, ne? No in lahko te pritegne tudi kak istea spola dovolj. ne vidim razloga da ne bi!

    ReplyDelete
  4. meni pašeta dve ženski - izgleda da sem biseksualec

    runner

    ReplyDelete
  5. ...sicer pa že samo ime pove, da je biseksualec tisti, ki bi vsakega.

    runner

    ReplyDelete
  6. meni so moški inženske ušeč, bolj ženske bi lahko rekla amapk v sloveniji je težko najti lezbike ker se večina niti ne zaveda tiste pa ki se pa se skrivajo zato sm nekako prisiljena biti z moškim spolom ko v resnici hrepenim po ženski

    ReplyDelete