Estetika očaj izhaja iz tradicionalnega japonskega obreda priprave čaja, zahtevne umetnostne discipline, znane kot "čajni način". Priprava čaja je zapleteno začrtan obred, ki slavi preprosto dajanje uživanja ob skodelici čaja s skupinico prijateljev, je prijeten oddih od vsakodnevnih skrbi. Potrebna je velika spretnost, če želiš pričarati idealno preprostost obreda. Čajnica in vsak v njej uporabljan rokodelski izdelek so umetnine, ki so bile izdelane izjemno skrbno. Gostitelj pripravi skodelice čaja za svoje goste z vrsto podrobno dodelanih ponovljenih gibov. Nič ni prepuščeno naklučju. Prav tako je v očajah. Naredi se vse, kar je mogoče, da bi gostom zagotovili enkratno doživetje. Ne spregleda se nobene podrobnosti. Prireditev v očaji je poimenovana ozašiki. Odlomek je iz moje zadnje prebrane knjige "Jaz, Gejša", ki je bila neprecenljivo Jakobovo darilo - hlastala sem po njej tik po tem, ko so nastale prve Cherry Blossom Girls ... Tale fotka je bila med branjem največkrat v moji zavesti, in tisti, ki ste knjigo prebrali (toplo priporočam) bodo tudi vedeli zakaj ...
photography :: Marta L. Lamovšek / fashion designer&stylist ::
Davorka Požgan /makeup&hair :: Tinka Pobalinka / model :: Ana Celec
This comment has been removed by the author.
ReplyDelete