>

Sunday 15 April 2007

The KING of KINK: Helmut Newton

Kaj je imel Helmut Newton, kar drugi, ki ga tako radi posnemajo, nimajo? Ženo za fotografinjo, ki je bila tudi njegova art direktorica! Zelo pomembna stvar, dragi moji. "I was lucky to have my wife as the art director, and it turned out to be quite something - a great success. I'm very proud of it." Še en razlog, zakaj bo konec tega meseca luč ugledal dokumentarni film, ki ga bo o njem izdala njegova vdova June. "Helmut by June". V njem bomo verjetno videli nekaj še ne videnega zakulisja Helmutovih snemanj in jasno, da tudi kakšen zanimiv intervju z velikim možem.
Morda bo razkrita še kakšna od fotografovih genijalnih ugotovitev, kot naprimer tale: "American women have no pussy, they have no nipples," pravi Newton. "They don't smoke. They don't drink. They don't do anything. It saddens me." Natančno vemo, o čem govori, kajne? A žal niso le v Ameriki, povsod so: in to včasih človeka prav razpizdi.

Fotka: H. Newton (the wife is the one who is sitting)

2 comments:

  1. bil je drugacen.. bil je drzen.. odkrival je nove stvari.. poglobil se je vanje.. in se ni omejeval..

    to, da je imel zeno, ki ga je podpirala je samo se dodaten plus..

    film bo pa verjetno zanimiv :)

    ReplyDelete
  2. Had, Helmut JE IMEL JAJCA, z drugimi besedami ;) Predvsem pa ga nikoli ni zapustila domišljija ... koneckoncev je lastnoročno rehabilitiral visoko modo v 60tih - te njegove fotke pa so totalno brezčasne.

    ReplyDelete