>

Wednesday 31 January 2007

Bi bila na NASLOVNICI?


VSAKA bi lahko bila. Filmček na tejle strani (levo zgoraj) si preprosto morate ogledati. Dove Self Esteem Found je akcija namenjena mladim dekletom, na katere imajo dandanes mediji večji (destruktivnejši) vpliv kot kdajkoli v zgodovini.
Kot fotografinja in avtorica člankov, nosim veliko odgovornost predvsem za dekleta, ki šele razvijajo svoj jaz. Zanje imam dobro novico: POPOLNA ŽENSKA je zgolj mit, ki prodaja vse, kar se prodati da. Če kdaj pomislite, da supermodeli, ki krasijo naslovnice, tudi v resnici izgledajo kot supermodeli - think again, poglejte si filmček še enkrat. Tudi punce, ki jih vidite npr. v Playboyu so (večinoma) čisto navadne "punce iz sosednje ulice" iz katerih marsikaj naredi vizažist, frizer, stilist, sedem luči, vrhunski fotograf in jasno, naše najljubše orodje - njegovo Veličanstvo Adobe Photoshop.

Govorim seveda iz prve roke. Been there, done that.

Za ta post me je spodbudil zaskrbljen obiskovalec, khons. Upam, da sem ga vsaj malce pomirila, obljubljam pa, da bom filmček predstavila tudi v portalu uredništva najbolj prodajane ženske revije pri nas, katerim ustvarjalcem NI VSEENO. Belive it or not ;)

Fotka na naslovnici: David Lachapele

7 comments:

  1. dobro povedano... sicer že videno med foto blogerji, pa vseeno; ljudje, predvsem pa mlade punce, to enostavno morajo videti. Šele ko sem se začel resno ukvarjati z modno fotografijo, sem ugotovil, kaj se pravzaprav da narediti iz vsakodnevnih punc iz sosednje vasi... hkrati pa (ironično) uživam v retuši :)
    smo pač stereotipni species in na vse gledamo zelo ozko... guilty :)
    ps: dober blog, bom vsekakor dodal med linke... bi te pa z veseljem spoznal ob kaki kavi - dobrih, luštnih in pametnih fotografinj je ... emm ... malo? :)

    ReplyDelete
  2. Še manj pa je takšnih, ki nimajo časa za spanje, ker krepko zamujajo z delom pa imajo slabo vest, ker bloggajo, namesto da pišejo za cajtng, za katerega so vsaj plačane!

    Bom prečekirala tud tvojega, ko bom našla čas ...

    Thanks :)

    ReplyDelete
  3. dober izgovor ;) hehe
    ps: imam tudi sam podoben problem... ko bi le dan imel 30 ur :/

    ReplyDelete
  4. Še ena podobna z preobrazbami, ampak maljce bolj tematsko usmerjena. http://www.youtube.com/watch?v=d1-lFLdLHvs

    Drugač pa veliko sreče z deadline in ne se poboljšat, da se lahko potolažim, da nisem edina.

    Super blog.

    ReplyDelete
  5. Ah...popolnost ne obstaja. No, četudi obstaja mi ni všeč ;))
    Lepa tolažba, ha? :)

    ReplyDelete
  6. @matias - končno sem si vzela 30 premora (od bloga ;) but i'm back!

    ReplyDelete
  7. @andr3jka - like i said ... :)

    @ruth - zakaj tolažba - lepo dejstvo :)

    ReplyDelete